Start Widgets

#gtd

David Allen’s universalism is seductive, but ultimately flawed. Cranking widgets cannot create results of lasting value. That requires something deeper.

Uit Study Hacks - Getting (Unremarkable) Things Done: The Problem With David Allen’s Universalism

Ik ben het hier tegelijk eens en oneens mee. Voor de doordeweekse zaken zijn de ‘widgets’ inderdaad datgene dat er voor zorgt dar het doel bereikt wordt. Maar voor de ‘diepere’ projecten hebben ‘widgets’ ook hun nut. Het zijn namelijk start widgets. Concrete acties die je in gang trappen. Daarna natuurlijk dien je dieper te kunnen gaan en gefocust werken, en ik ben akkoord dat je daarvoor misschien beroep wil doen op aanvullende systemen om je dit te helpen verwezenlijken. Maar goed begonnen is half gewonnen. Laat ons wel wezen, het diepere werk wil en kan GTD niet vereenvoudigen tot enkele widgets, maar elk dieper werk zal een simpele start hebben, een start widget.