Oktober 2016: tagged apps

Launcher, een krachtiger Bedieningspaneel

#apps #ios

Launcher10

Met de komst van iOS 10 zijn er enkele veranderingen doorgevoerd aan het Bedieningspaneel (Control Center) zoals de opsplitsing in twee delen waarvan één met algemene bediening en een ander voor media bediening. Verder is er voor diegene met 3D Touch telefoons nu ook de mogelijkheid om op sommige controle elementen met 3D Touch meer opties te bereiken. Het is echter nog steeds geen volledig aanpasbaar paneel geworden en je blijft dus gebonden aan wat Apple waardig vindt om snelle toegang voor te bieden. Persoonlijk mis ik enkele zaken, dat is enerzijds toegang tot het snel in en uitschakelen van mobiele data, en anderzijds het inschakelen van low power modus. Maar voor iedereen zijn de vereisten natuurlijk anders.

Dankzij een andere verbetering van iOS 10, namelijk de makkelijker bereikbare widgets, kunnen we dit probleem deels tegemoet komen met een App genaamd Launcher. Launcher laat toe om binnen een widget snelkoppelingen te definiëren. Dit kan naar app en links zoals menig ander launcher, maar tegen de kleine kostprijs van een in-app aankoop kan je ook Special Launchers toevoegen. Deze Special Launchers zijn er onder ander voor, je raad het al, de mobile verbinding en de batterij. Nu let wel, Launcher kan niet de instellingen rechtstreeks aanpassen, maar heeft wel met één tap toegang tot het scherm binnen je instellingen waar je dit wel kan doen, en dat is een enorme tijdswinst.

LauncherContact

Naast deze enorm nuttige feature zijn er ook nog andere. In iOS 10 is er nu standaard een contactpersonen widget beschikbaar met handige shortcuts naar je favoriete contacten. Launcher heeft deze feature ook en je kan zo een knopje toevoegen om iemand te sms’en en te bellen, maar evengoed te WhatsAppen. Maar Launcher gaat een stapje verder met speciale Contact Launchers, waarbij je onder een contactpersoon ineens de verschillende contactmogelijkheden krijgt.

Launcher heeft daarnaast ook nog vele andere speciale launchers zoals wereldklokken, het weer, countdowns, ETA, …

Nog een erg interessante feature van Launcher zijn de meerdere dynamische widgets die kunnen verschijnen op basis van locatie of tijd. Zo kan je dus context specieke Launchers hebben die anders niet in de weg staan. Maar dankzij iOS 10 heb je standaard ook de handige compacte en uitgebreide modus zodat je je minder gebruikte launchers enkel in de uitgebreide modus kan stoppen.

Kortom een erg krachtige app, die dankzij de vernieuwingen van iOS 10 men een enkele swipe te bereiken is.