Print and Play Tip - Giant Battle

#print-and-play #print-and-play-tips #spel

giant-battle

Giant Battle is een van de eerste experimental playground print and play spellen die ik maakte, en het is voor mij een mooi, luchtig en leuk twee persoons spelletje dat bovendien eenvoudig te knutselen is, kortom een echte aanrader1.

De experimental playground spellen liggen me erg genegen2, en dus zal dit waarschijnlijk niet het laatste experimental playground spel zijn dat in deze reeks zal verschijnen.

Gegevens

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 8+

Speeltijd: 5 min

Beoordeling

Knutselbaarheid: ★★★★☆

Vormgeving: ★★★★★

Speelbaarheid: ★★★★☆

Een beetje stevig karton, wat lijm en een snijmesje. Meer heb je niet nodig om deze print and play speelbaar te krijgen. Kortom uiterst knutselbaar, maar daar heb je dan toch een leuks speelveldje en bijhorende speelstukjes voor. Verder heb je dan enkel nog een aantal standaard dobbelstenen nodig. Kwa opbergen is er niet echt iets specifieks voorzien, en dat is dan ook het enige minpuntje.

De vormgeving is prima in de typische Experimental Playground stijl. Simpel maar toch expressief om je in de mood van het spelletje te krijgen.

Giant Battle is een kort maar krachtig spelletje. Veel ‘reuze’ is er niet aan en Tiny Battle zou gameplay gewijs logischer zijn, maar dat maakt het des te gepaster.

Twee groepen, de dwergen en de orken, nemen het tegen elkaar op in een veldslag geleid door hun leiders. Het doel is dan ook de leider van de andere groep te verslaan. Hiervoor heb je een aantal speelstukken met verschillende eigenschappen ter beschikking, voor een stuk aangeduid om de speelstukken zelf als geheugensteun. Door de speelstukken te draaien geef je aan hoeveel levenspunten ze nog over hebben. Ingenieus en compact. Succes van een aanval wordt bepaald door her dobbelen met een of meerdere dobbelstenen. Daarmee zit er toch een flinke portie geluk in het spel. Maar door de keuze van welke stukken aanvallen en verplaatsen kan je toch de nodige strategie ten berde brengen.


  1. Wel opletten met het downloaden van de PnP bestanden. Experimental playgrounds gebruikt mediafire voor filehosting, en laat dat nu net een rommel site zijn om dingen van te downloaden. Maar mits een add-blocker kom je er normaal wel doorheen. 

  2. Ik maakte dan ook verschillende add-ons voor experimental playground spellen