Tagged rpg

Meer SFK Add-ons: Obsidiaanse Queeste Maps en Standees

#rpg #sfk

OCQ-run

Als je RPGs wil uitproberen met kinderen is het visueel maken van de taferelen een belangrijk instrument. Het Savage Flower Kingdom avontuur de Queeste van het Obisidiaanse Kristal (dat ik eerder al vertaalde) is eigenlijk even perfect scenario om met kinderen te spelen. Het is kort en relatief eenvoudig. Het SFK systeem an sich is echter misschien wat aan de moeilijkere kant, maar met een beetje begeleiding van de GM in het rekenwerk is het zeer goed speelbaar.

Om de kindvriendelijke GM te helpen breng ik ook de volgende nieuwe SFK uitbreidingen:

Download Pagius SFK Character Sheet

Een met iconen verduidelijkte versie van de standaard SFK character sheet.

Download Pagius SFK Obsidian Crystal Quest Battle Maps

Kaartjes die je kunnen helpen om de scenes van de queeste te verduidelijken.

Download Pagius SFK Obsidian Crystal Quest Standees

Standees voor de NPCs/monsters die de avonturiers op de queeste zullen tegenkomen.

Deze en andere uitbreidingen zijn ook te vinden op de Pagius Experimental Playground Add-ons pagina.

Het Woeste Bloemen Koningkrijk

#rpg #sfk

SFK-kies-equipment

Savage Flower Kingdom is een super lichte RPG die gemaakt is door Experimental Playground (eerder al vermeld in mijn artikel over Echte Voetbal Held). Omdat ik fan ben van de tekenstijl en omdat ik de RPG ook eens wil uitproberen maakte ik een Nederlandse vertaling van de spelregels, alsook een vertaling van een van de beschikbare avonturen: de Queeste voor het Obsidiaanse Kristal1.

Een leuk onderdeel van Savage Flower Kingdom is het materiaal, onder andere de wapens. Ik maakte van het material en de wapens vermeld in de queeste visuele kaartjes op basis van het artwork. Op deze wapen kaartjes staat de kost en de schade score, alsook hoeveel handen nodig zijn om ze te hanteren, bij het materiaal staat hun kost en specifieke eigenschappen. Deze kaartjes zijn een leuke visuele ondersteuning indien je zou willen spelen met kinderen.

Ondanks het lichte karakter zijn de regels misschien toch net iets te moeilijk om te spelen met kinderen, dus ben ik een Hero Kids conversie van een aantal zaken aan het overwegen. Hoofdzakelijk lijkt het dat je gewoon moet zien dat je gebruik maakt van de juiste doelgetallen, die in Hero Kids iets beperkter zijn de in Savage Flower Kingdom. Maar als je ook gelijkaardige wapens wil gebruiken is het wat moeilijker. De schade score van de Savage Flower Kkngdom wapens worden meestal bepaald door het dobbelen met een 6 zijdige dobbelsteen en er dan iets bij op te tellen of af te trekken. Bij Hero Kids is de schade van de dingen meestal 1 punt gegeven de beperkte levenspunten die de karakters hebben. De wapens in Hero Kids onderscheiden zich dan ook meestal door specifieke eigenschappen en condities die vaak het succes of falen van een aanval beïnvloeden. Dit maakt de Hero Kids wapens gevarieerder maar ook ergens complexer dan deze van SFK. Als we deze in een Hero Kids avontuur willen gebruik maken van de SFK wapens zullen we eigenlijk levenspunten van helden en monsters moeten verhogen, en dat maakt het dan weer complexer. Zoals je ziet ben ik daar nog niet uit, stof voor een later artikel. In de tussentijd, veel spelplezier met Savage Flower Kingdom


  1. Door iets te vertalen let je echt op de details in de brontekst, wat maakt dat je deze beter gaat begrijpen. Plus het levert nog iets op voor anderen!